top of page
Rådgivning

Undrar du över varför din katt beter sig på ett visst sätt? Eller hur du bäst ska planera ditt hem för att tillgodose din katts behov? Hur du ska göra när familjen utökas med fler medlemmar, både två- & fyrbenta?

 

Rådgivning handlar inte bara om att hjälpa till med problembeteenden - utan också om att förebygga dem! Det är faktiskt mycket lättare att förebygga att problem uppstår, än att behandla dem när oönskade beteenden blivit befästa.

Innan rådgivning

Innan man söker rådgivning för att få bukt med ett problembeteende bör man alltid ha uppsökt veterinär och konstaterat att katten är frisk och att beteendet inte på något vis hör ihop med någon form av sjukdom eller besvär. I många fall är därför "uppsök veterinär" det absolut första rådet jag ger. 

Hur går det till?

Allting börjar med en första kontakt, gärna via formuläret nedan. Beskriv så utförligt som möjligt vad det är du vill ha hjälp med eller lära dig mer om, jag kommer sedan höra av mig till dig med mer information och kanske några uppföljande frågor. I vissa fall skickar jag ut ett frågeformulär för att bilda mig en uppfattning om din situation och just din katt. Hur vi sedan går vidare beror helt på situationen. I många fall kan vi komma långt genom e-post- eller telefonkontakt, i vissa fall kan det krävas att jag kommer på hembesök. 

STEG 1

 • Innan samtalet har jag gått igenom inskickat material

 • Grundläggande analys av din katt/situation

 • Vi pratas vid i ca 45-60 min (via telefon eller Skype).

Passar perfekt till lättare problem eller frågeställningar och förebyggande av problem.

1200:-

STEG 2

 • Innan samtalet har jag gått igenom inskickat material

 • Utförlig analys av din katt & situation

 • Vi pratas vid i ca 45-60 min (via telefon eller Skype).

 • Ett uppföljande samtal (cirka 15-30 min) efter 2-3 veckor för att stämma av hur det gått.

För er som har situationer/problem som kräver mer analys & uppföljning

1600:-

STEG 3

 • Innan samtalet har jag gått igenom inskickat material

 • Utförlig analys av din katt & situation

 • Vi pratas vid i cirka 45-60 min (via telefon eller Skype).

 • 2 uppföljande samtal (cirka 15-30 min) för att följa upp och ge extra stöd och råd.

Passar er med mer omfattande problembeteende.

2000:-

e-postråd

 • Vi sköter kommunikationen via e-post.

 • Grundläggande analys av din katt & situation

Passar er med lättare frågeställningar och som söker snabba råd/svar.

800:-

Genomgång av inskickat material

Inför vårt bokade samtal ställer jag en del frågor som jag ber dig fundera över och skicka in svar på. Du får också gärna förklara för mig varför du söker hjälp och skicka med all information du tror kan vara relevant. Om du istället vill ha hjälp med exempelvis planering av trädgård, placering av resurser eller hjälp med att introducera en ny medlem i familjen kan det vara hjälpsamt med ritningar, beskrivningar eller bilder. Beroende på vad ni vill ha hjälp med eller veta mer om tar jag kontakt med er och förklarar vad jag behöver för att kunna hjälpa er på bästa sätt! 

Analys av din katt & situation

Har du någon gång funderat på vad din katt har för personlighet? Vad den tycker om att göra eller inte? Hur väl den passar in i familjen och hemmet? Inför vårt bokade samtal skickar jag ut ett eller flera formulär till dig som handlar om din katt och dess miljö. Dessa formulär ger mig mer objektiv information kring din katts både fysiska och psykiska välmående och det är detta vi sedan jobbar vidare med. 

Beroende på varför du söker min hjälp, analyserar jag situationen ni befinner er i. Vad som kan vara grundproblemet och förklarar varför och jag skapar en plan för hur vi ska komma till bukt med det.

Samtal

Inför vårt inbokade samtal har jag gått igenom allt inskickat material och analyserat din katt och situation grundligt. Under samtalet pratar vi om testresultaten, din katts personlighet och situation. Ni får en handlingsplan unikt anpassad efter just er katt/situation med mina tankar och tips inför framtiden. För enklare problem kan det räcka med ett eller två samtal, för mer avancerade eller invanda beteenden kan det krävas fler.

E-postrådgivning

E-postrådgivning lämpar sig för lättare rådgivning och svar på snabba frågor. Jag gör en grundläggande analys av din katt och/eller situationen ni befinner er i och skapar en kortare en handlingsplan, individuellt anpassad efter just din katt. Mer djupgående utredningar kräver en utförligare analys och långsiktig behandlingsplan, varpå e-postrådgivning inte passar.

hjälp
Vill du ha hjälp?

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag så snart jag har möjlighet.

Hur hittade du till oss?
Vilket paket är du intresserad av?
Hur vill du bli kontaktad?

Tack för att du kontaktar mig! Jag återkommer så snart som möjligt.

bottom of page